Brodyr används främst som en mer exklusiv hållbar märkning och applicering på framförallt lite dyrare profilkläder i bra och kraftigare kvaliteter. Tex så används brodyr oftare för piketröjor med brodyr än tex t-shirts.
Profilkläder med brodyr är även bra på plagg där ytan är strukturerad eller väldigt mjuk till exempel som på fleecekläder, stickade tröjor eller tjocka och quiltade jackor. Det är även vanligt förekommande på kepsar med brodyr, skjortor eller piketröjor med företagsbrodyr där man vill få till en lite mer exklusiv märkning.

Brodyren görs av trådar som finns i princip alla Pantone färgskalans färger.
Till varje motiv görs en programmering, ett så kallat brodyrkort, som sedan sparas av oss och sen kan återanvändas för märkning av även framtida profilkläder.
Även när det gäller brodyr så finns det en mängd variationer att välja mellan.

Direktbrodyr
Här broderar vi direkt på plagget vilket gör att brodyren och plagget blir som en enhet.

3D brodyr
Detta är en variant på direktbrodyr för att få brodyren än mer effektfull. Här lägger vi en stoppning eller fyllning under brodyren och på så sätt höjs den upp från klädesplagget, kepsen etc.

Brodyrmärken
Är en annan variant där vi först broderar ett märke som vi sedan syr eller värmer fast på plagget.

Mix Brodyr och Screentryck, transfertryck
Vid vissa tillfällen som till exempel när det gäller tryck på merchandise t-shirts eller mode tröjor där säljbarheten på plagget ska vara hög så förekommer appliceringar där vi blandar screentryck, transfer och brodyr i samma motiv vilket blir väldigt effektfullt. Dock är detta ett ganska påkostat tryck och kräver att priskänsligheten är låg för det slutliga plagget.

Klicka gärna på bilderna intill för att se några referensex på olika alternativ:

Att brodera är även det mycket hållbart och tål hårda tvättar och slitage. Det har i princip samma livslängd som plagget det är applicerat på.